Resepi Apam Kukus Biasa - Cara Buat Apam Polkadot / Cara Buat Apam Balik Secara Homemade. Guna Pan Biasa je - 3 sudu teh - Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus.

Penggunaan eno membantu apam menjadi lebih gebu. Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Kukus adunan selama 40 minit ; Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini.

Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Cara Buat Apam Polkadot / Cara Buat Apam Balik Secara Homemade. Guna Pan Biasa je - 3 sudu teh
Cara Buat Apam Polkadot / Cara Buat Apam Balik Secara Homemade. Guna Pan Biasa je - 3 sudu teh from i0.wp.com
3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Kukus adunan selama 40 minit ; Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah.

Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke …

3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Kukus apam dengan api sederhana. Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus. Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Kukus adunan selama 40 minit ; 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Penggunaan eno membantu apam menjadi lebih gebu. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi.

Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. 3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah.

Kukus adunan selama 40 minit ; Resepi Kek Pandan Kukus (Simple dan Gebu Sangat!) - Bidadari.My
Resepi Kek Pandan Kukus (Simple dan Gebu Sangat!) - Bidadari.My from www.bidadari.my
Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Kukus apam dengan api sederhana. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah. 3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus.

Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini.

Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah. Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … 3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Kukus adunan selama 40 minit ; Kukus apam dengan api sederhana. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Penggunaan eno membantu apam menjadi lebih gebu.

27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Kukus adunan selama 40 minit ; Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini.

27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. INTAI DAPUR: Apam Harum Manis....
INTAI DAPUR: Apam Harum Manis.... from 3.bp.blogspot.com
Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. Penggunaan eno membantu apam menjadi lebih gebu. Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. Kukus apam dengan api sederhana.

Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi.

Kukus adunan selama 40 minit ; Penggunaan eno membantu apam menjadi lebih gebu. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini. Apam akan jadi keras jika terdedah lama pada udara. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Kukus apam dengan api sederhana. Kalau api besar akan menyebabkan apam polkadot akan merekah. 3 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan santan kepekatan sederhana 1 cawan gula 1 paket yis yang 11 gram tu 1 sudu teh garam pewarna yang anda suka.terpulang. Selepas siap kukus dan agak2 apam dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus.

Resepi Apam Kukus Biasa - Cara Buat Apam Polkadot / Cara Buat Apam Balik Secara Homemade. Guna Pan Biasa je - 3 sudu teh - Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus.. Kukus adunan selama 40 minit ; Biarkan kuih betul2 sejuk barulah di potong dngn menggunakan pisau tajam dngn cara spt gergaji kedepan ke … Kukus apam dengan api sederhana. 27.02.2014 · lenserkan loyang 10x10x3 inci dngn sedikit minyak dan tuangkan adunan ke dlm loyang dan biarkan selama 10 minit. Bungkus alat kukusan dengan kain untuk mengelakkan air menitis ke dalam adunan apam ketika mengukus.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel